Sportief Wandelen

 

Wat is Sportief wandelen?

Sportief Wandelen wordt steeds populairder en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd. Sportief Wandelen is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert je conditie. Het wandelen wisselen we af met kracht-, balans- en mobiliteitsoefeningen. Daardoor worden je spieren sterker, blijven je gewrichten soepel en verbetert je houding. Met Sportief Wandelen hou je altijd 1 voet aan de grond waardoor het niet zo belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan dus meedoen!

 

Wat levert het op?

- Een betere conditie, omdat je in snelheid varieert.

- Een betere houding, omdat je actief wandelt en daarbij je armen intensief meebeweegt.

- Spiermassa, omdat je tussendoor krachtoefeningen doet.

- Stok achter de deur, omdat samen bewegen motiveert.

- Sociale contacten en gezelligheid.
- Een gezonder en fitter leven!

Hoe ver lopen we?

Afhankelijk van jouw snelheid (6 à 7 km/u) loop je meer of minder. Omdat we tussendoor oefeningen doen, blijven we in totaal onder de 6 tot 7 km. Ik zorg ervoor dat we als groep wandelen en oefeningen doen waarbij ieder op zijn of haar niveau kan deelnemen. De snelle lopers maken meer meters en de oefeningen pas ik aan naar wat jij aankunt.

 

Wat zijn de kosten?

 

Losse les € 8

Strippenkaart 10x

(20 weken geldig)

  € 70
Abonnement 1x/week   € 25
Abonnement 2x/week   € 33
Proefles 1x    gratis

 

 

 

Waar en wanneer?

Omdat momenteel het Sportief Wandelen wordt opgestart is nog niet helemaal duidelijk op welke dagen, tijdstippen en locaties de wandelingen gaan plaatsvinden. In eerste instantie zal ik diverse dagen, tijden en locaties plannen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Sportief wandelen. In januari 2021 bepaal ik naar aanleiding van de interesse definitieve trainingen.

 

Kijken of Sportief Wandelen iets voor jou is?

Kijk hier wanneer je mee kunt doen.

 

Loop jij met mij mee?

Meld je hier aan voor een gratis proefles.

 

Facebook
Instagram
LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies.