Takkenbende

Ik heb enorm veel zin om te gaan starten. De opleidingen Mindful Run instructeur en wandelcoaching zijn afgerond. Gelijk een workshop ‘succesvol MFR ondernemen’ erachteraan gedaan. Het kan dus echt! Een bedrijf runnen met datgene dat ik het liefst doe: buiten zijn, bewegen, ontspanning, bewustwording, anderen bewegen tot actie, zodat zij er zelf uithalen wat voor hen belangrijk en toepasbaar is.

 

En dan begint ondernemen echt. Ik moet cursusdata bepalen, ik moet regelmatig iets op Facebook plaatsen, ik moet Linked-In regelen, ik moet m’n website maken, ik moet een bedrijfsnaam verzinnen en ook een logo ontwerpen …… En natuurlijk moet dat wel allemaal goed. Want ik wel professioneel overkomen.

 

 

En tijdens deze werkzaamheden snuffel ik op internet. De berichten in de groep van collega MFR ondernemers zorgen voor inspiratie en nieuwe ideeën. Direct ook mijn valkuil. Want voor ik het weet ben ik uren verder en heb ik vele ideeën, maar is er concreet weinig gebeurd.

 

En oh ja, ik moet contact leggen met organisaties/bedrijven waar ik iets voor kan betekenen. Een Blog schrijven schijnt ook goed te werken. En hoe zorg ik ervoor dat zo veel mogelijk mensen weten wat ik te bieden heb? Hoe zorg ik ervoor dat ze contact met me leggen? Ga ik plaatselijke media benaderen? Welke dan? Wat wordt door veel mensen gelezen? Ga ik daar dan in investeren? Maak ik flyers?

 

Bovendien moet er thuis ook nog van alles. Vier kinderen en een man verdienen aandacht, in huis moet ook nog wel eens wat gebeuren, de kinderen moeten naar het sporten buiten het dorp, ….

En zo kan ik nog wel even doorgaan …..

 

Ik vind alles leuk, wil overal tegelijk mee aan de slag. Kortom, in m’n hoofd wordt het een behoorlijke wirwar van gedachten. En hoe fijn is het dan als je de knop omzet, naar buiten gaat, aandacht geeft aan andere zaken, aan het prille groen van het voorjaar en aan de vogels die daar schijnbaar ook van genieten. Even tijd voor mezelf. Genieten aan de waterkant. Rust in de wirwar in m’n hoofd.

 

Tijdens mijn wandeling ervaarde ik de metafoor van de enorme takkenbende en de geordende stammetjes. Die takkenbende in mijn hoofd hoeft niet…… Ik kan nu weer geordend verder.

 

Thuisgekomen, ga ik vol nieuwe energie aan de slag. M’n eerste Blog is een feit. Ik moet eerst met anderen delen dat het dus echt werkt: Bewegen in de buitenlucht, met aandacht voor ademhaling en mindfulness. Loslaten, energie opdoen en met een ontspannen gevoel weer aan de slag gaan!

 

“Trust the proces”, gaat er door me heen. Ik laat voor nu het ‘moeten’ los en besluit stap voor stap aan de slag te gaan.

 

Zo meteen ga ik eerst een actielijst maken. Wat op papier staat, hoeft in m’n hoofd niet voor wirwar te zorgen. Stap voor stap werk ik m’n actiepunten af en als de geordende stammetjes weer wirwar worden, dan ga ik toch gewoon weer Mindful bewegen ?!

 

april 2018

 

Facebook
Instagram
LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies.